همه چیز از همه جا

کمی اطلاعات برای زندگی

همه چیز از همه جا

کمی اطلاعات برای زندگی

بهترین سن ارتودنسی دندان: آیا دیر شده یا هنوز فرصت هست؟ تاج

ارتودنسی برای بزرگسالان امکان پذیر است؟

بریس‌های فلزی سنتی همچنان یکی از مؤثرترین گزینه‌ها برای درمان ارتودنسی برای بزرگسالان محسوب می‌شوند. این نوع بریس‌ها از براکت‌های فلزی و سیم‌هایی تشکیل شده‌اند که به تدریج دندان‌ها را به موقعیت صحیح خود هدایت می‌کنند. مطالعات نشان داد که بریس‌های سنتی در ۹۵٪ موارد ناهنجاری‌های شدید دندانی را به طور موفقیت‌آمیز اصلاح می‌کنند که این موضوع نشان‌دهنده میزان بالای اثربخشی این روش است. با این حال، یکی از نقاط ضعف عمده این روش، قابل مشاهده بودن آن است که ممکن است برای برخی از بزرگسالان ناخوشایند باشد. بسیاری از ناهنجاری‌ های دندانی در صورت عدم درمان، می ‌توانند منجر به مشکلاتی مثل تحلیل لثه، پوسیدگی زودرس، سردردهای مزمن و درد فک شوند. قیمت پر کردن دندان جلو

ارتودنسی یکی از بهترین روش‌ها برای مرتب کردن دندان‌ها است که در این روش، تمامی دندان‌های شما در جای درستی قرار می‌گیرند. با وجود اینکه مدت زمان ارتودنسی بزرگسالان بیشتر از کودکان است، اما بزرگسالان نیز با این درمان، به نتیجه بسیار عالی می‌رسند. خیلی از افراد در سنین بزرگسالی احساس می‌کنند که نیاز به ارتودنسی دندان‌هایشان دارند، اما به دلایل مختلفی از انجام ارتودنسی در بزرگسالی شانه خالی می‌کنند.

به دلیل رشد کامل فک و با توجه به شدت ناهنجاری‌های آن در سنین بالا، ارتودنسی بزرگسالان در دو نوع مختلف بدون جراحی فک و با جراحی فک انجام می‌شود. ارتودنسی با جراحی فک این امکان را به شما می‌دهد تا بتوانید فرم فک خود را نیز اصلاح کنید. استفاده از مسواک‌های مخصوص ارتودنسی، نخ دندان و دهان‌شویه‌های آنتی‌باکتریال می‌تواند از ایجاد مشکلات لثه‌ای جلوگیری کند. همچنین، مراجعه منظم به دندانپزشک برای جرم‌گیری حرفه‌ای و بررسی سلامت لثه، به بیماران کمک می‌کند تا از مشکلات احتمالی جلوگیری کنند.

پلاک فانکشنال به عنوان یک نوع خاص از ارتودنسی شناخته می ‌شود که به بهبود وضعیت فک بالا و پایین کمک می‌ کند. این نوع از درمان علاوه بر صاف کردن دندان‌ ها به بهبود تعادل و تطبیق دو فک اصلی در دهان کمک می‌ کند. در صورتی که فضای فک بالا یا پایین کم باشد، دندانپزشک می‌ تواند به‌ جای کشیدن دندان‌ ها از پلاک فانکشنال استفاده کند. این پلاک متحرک با فشار و جابجایی به فک افراد اثر می ‌گذارد و باعث حرکت استخوان‌ ها می ‌شود. شاید تصور می‌کردید با برداشتن براکت‌ها، مسیر ارتودنسی به پایان رسیده است. اما حقیقت این است که پایان ارتودنسی تازه آغاز مرحله‌ای حساس و حیاتی به نام مراقبت بعد از ارتودنسی است.

– آیا اینویزیلاین واقعاً نامرئی است؟

در مقایسه با ارتودنسی سنتی با براکت‌ ها و سیم‌ های فلزی، این نوع درمان از عناصر سیم و براکت ‌ها معاف است. یکی از ویژگی‌ های مهم الاینرها این است که تقریبا هر دو هفته یک ‌بار پلاک تعویض می ‌شود تا به دندان‌ ها فشار وارد کند و تغییرات لازم را ایجاد کند. به دلیل نامرئی بودن این پلاک‌ ها، بسیاری از افراد ترجیح می ‌دهند از ارتودنسی نامرئی بهره‌ ببرند. برخلاف گذشته ارتودنسی در بزرگسالی محدودیتی نداشته و با مراجعه به دندانپزشک باتجربه در مدت زمان مشخصی می‌توانید دندان‌های منظم، زیبا و سالمی داشته باشید. ریتینرهای متحرک را باید روزانه با مسواک نرم و آب ولرم (نه داغ) تمیز کرد و از خمیر دندان‌های ساینده استفاده نکرد. برای ضدعفونی کامل، می‌توان هفته‌ای چند بار از قرص‌های تمیزکننده مخصوص ریتینر استفاده کرد.

استفاده از انواع مختلف براکت ها و کش ها برای نوجوانان رایج است، و این روش ها می توانند به سرعت نتایج مطلوبی را ارائه دهند. با پیروی از دستورالعمل های درمان و همکاری با متخصص ارتودنسی، بزرگسالان می توانند به نتایج قابل توجهی دست یابند. دندان ها به تدریج به موقعیت مناسب خود منتقل می شوند و سلامت و زیبایی دهان بهبود می یابد.

در این مرحله، دستگاه ارتودنسی را داخل دهان شما قرار می‌دهند، سپس براکت‌ها را روی دندان‌های شما می‌گذارند و آن را تنظیم می‌کنند. در مرحله دوم، پزشک متخصص باید براساس مدارک پزشکی موجود از بیمار، مجدد به معاینه دندان‌ها و فک او بپردازد. پزشک برای بررشس وضعیت فکی بیمار و تشخیص بهتر، از سی تی اسکن، بررسی اکلوژن و ساخت مدلی دیجیتالی دندان‌های بالا و پایین بیمار استفاده می‌کند. این معاینات باید با دقت بالایی انجام گیرد؛ چرا که با توجه به این معاینات، برنامه‌ریزی درمانی شکل خواهد گرفت.

نمونه درمان ارتودنسی :

اما کشیدن دندان در ارتودنسی انتخاب اول نیست و پزشک باید تا حد امکان از انجام این کار ممانعت کند. در بزرگسالان، بررسی سلامت لثه و تراکم استخوان قبل از شروع درمان ضروری است. اگر فرد دچار تحلیل لثه یا بیماری‌های پیشرفته لثه باشد، ممکن است نیاز به درمان‌های تکمیلی داشته باشد. علاوه بر این، بزرگسالانی که سیگار می‌کشند یا دارای بیماری‌هایی مانند پوکی استخوان هستند، باید تحت نظر متخصص ارتودنسی قرار گیرند تا روش درمانی مناسبی انتخاب شود.

بله، الاینرهای شفاف (مثل اینویزیلاین) برای بزرگسالان بسیار محبوب هستند، به‌ویژه برای مشکلات خفیف تا متوسط، به دلیل ظاهر نامرئی و راحتی. در ایران، بیمه‌های پایه نظیر تامین اجتماعی و بیمه سلامت، معمولاً هزینه ارتودنسی را پوشش نمی‌دهند؛ مگر در مواردی که مشکلات فک و دندان شدید و درمانی باشند. یکی از سوالات رایج این است که ارتودنسی برای چه کسانی مناسب است؟ این درمان تقریباً برای همه افراد با مشکلات دندانی و فکی قابل اجراست.

مرکز تخصصی ارتودنسی و زیبایی دکتر خسروی

ارتودنسی برای تنظیم موقعیت دندان‌ها استفاده می‌شود، در حالی که جراحی فک (ارتو-جراحی) برای اصلاح ناهنجاری‌های شدید اسکلتی فک به کار می‌رود. در نتیجه، شروع سریع درمان ارتودنسی می‌تواند از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری کند و شما را سریع‌تر به لبخندی سالم و زیبا برساند. بسیاری از افراد به دلیل نگرانی از هزینه‌ها یا طول درمان، درمان ارتودنسی را به تعویق می‌اندازند.

ارتودنسی در سن بالا می تواند یک سرمایه گذاری ارزشمند برای آینده ای روشن تر و لبخندی زیباتر باشد. علاوه‌براین، عوامل دیگری نظیر نوع مشکل دندانی، روش درمانی انتخاب‌شده و همکاری بیمار در رعایت دستورات متخصص نیز می‌توانند بر مدت‌زمان درمان تأثیرگذار باشند. برای مثال در صورت استفاده از تکنیک‌های پیشرفته‌ای مانند الاینرهای شفاف یا ارتودنسی دیمون، ممکن است زمان درمان کاهش بیاید.

ارتودنسی برای بزرگسالان امکان پذیر است؟

این روش، تعادلی میان کارایی و زیبایی فراهم می‌کند و برای بیمارانی که به‌دنبال ظاهری کمتر جلب‌ توجه هستند، مناسب است. همانطورکه پیش‌تر گفته شد ارتودنسی بزرگسالان بسته به شرایط دندان‌های افراد مختلف و با توجه به این موضوع که دندان افراد بزرگسال و استخوان‌های آن‌ها شکل گرفته است درمان طولانی‌تری را ممکن است طی کند. درمان بی نظمی دندان‌ها و ردیف کردن آنها، نه تنها بر زیبایی و افزایش اعتماد به نفس بزرگسالان تأثیر دارد، بلکه باعث بهبود وضعیت تکلم و صحبت کردن، اصلاح بایت، جویدن و غذا خوردن نیز می‌شود.

برخلاف تصور رایج که ارتودنسی تنها برای کودکان و نوجوانان مناسب است، امروزه بزرگسالان نیز می‌توانند با استفاده از روش‌های مدرن، ناهنجاری‌های دندانی و فکی خود را برطرف کنند. ارتودنسی نه‌تنها برای بهبود ظاهر لبخند بلکه برای اصلاح مشکلات جدی‌تر نظیر ناهماهنگی فک‌ها، سختی در جویدن یا اختلالات گفتاری انجام می‌شود. در کلینیک دندان‌پزشکی دکتر مهتری، این درمان با پیشرفته‌ترین تجهیزات و رویکردهای شخصی‌سازی‌شده انجام می‌شود تا همۀ نیازهای بیماران به بهترین شکل پاسخ داده بشود.

بعضی از مراحل تغییر بندها و تنظیمات هم ممکن است باعث احساس فشار و ناراحتی موقتی شود، اما این احساس‌ها نیز معمولاً کم و می‌گذرند. معنای لغوی پریهان (شاه پری‌ها) است که به خاطر این برای این وب‌سایت انتخاب شد تا نشان دهیم که شما شاه پری‌ها هستید و لیاقت این را دارید که بهترین‌ها برای شما باشد. اگر از ریتینر طبق توصیه پزشک استفاده شود، احتمال بازگشت دندان‌ ها بسیار کم است. ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

آخرین مقالات دندانپزشکی

خیر، ارتودنسی به‌خودی‌خود باعث پوسیدگی نمی‌شود، اما عدم رعایت بهداشت دهان (مثل مسواک نزدن منظم) می‌تواند خطر پوسیدگی را افزایش دهد. این روش با استفاده از تکنیک‌های پیشرفته، مدت‌زمان درمان را کاهش می‌دهد. از فناوری‌هایی مانند لیزر، ویبراسیون یا جراحی‌های کوچک (مانند کورتیکوتومی) برای تسریع حرکت دندان‌ها استفاده می‌شود. در نتیجه، کلینیک تاج با ترکیب تجربه، تجهیزات مدرن و خدمات شبانه‌روزی، گزینه‌ای ایده‌آل برای درمان ارتودنسی دندان شما است. بهترین روش، روشی است که به شرایط دندان‌های شما و اولویت‌های شخصی‌تان پاسخ دهد. بله، در مواردی که فک نیاز به اصلاح دارد (مثلاً در آندربایت یا اوربایت شدید)، ارتودنسی می‌تواند تعادل صورت را بهبود بخشد.

از همین رو به ناچار باید یک یا چند دندان (معمولاً از دندان‌های عقبی) کشیده شود. اصلی‌ترین و بزرگ‌ترین تفاوت ارتودنسی بزرگسالان و کودکان در این بوده که فک و دندان‌های بزرگسالان، کاملاً رشده‌اند، در حالیکه فک و دندان کودکان، هنوز در حال رشد است. به همین دلیل ترمیم و مرتب کردن دندان‌ها در سنین پایین، بسیار آسان‌تر از ترمیم دندان‌ها در سن بزرگسالی خواهد بود. شرایط آناتومی بدن در سنین بالا به گونه‌ای است که در برابر تغییرات، مقاومت بالایی را از خود نشان می‌دهد.

توجه به سن ارتودنسی دندان و اقدامات در سنین کمتر، شما را از فرآیند‌های طولانی و پر هزینه‌ای مانند جراحی فک مصون خواهد داشت. با وجود اینکه ارتودنسی بیشتر به‌عنوان درمانی برای کودکان و نوجوانان شناخته می‌شود، اما این روزها تعداد زیادی از بزرگسالان نیز به دنبال درمان‌های ارتودنسی برای اصلاح وضعیت دندان‌هایشان هستند. در واقع، ارتودنسی برای بزرگسالان می‌تواند نه تنها مشکلات دندانی را برطرف کند، بلکه بهبودی چشمگیری در اعتماد به نفس، وضعیت سلامت دهان و عملکرد دندان‌ها ایجاد نماید.

امروزه با پیشرفت تکنولوژی و روش‌های درمانی جدید، ارتودنسی در هر سنی امکان‌پذیر است و بسیاری از بزرگسالان برای بهبود ظاهر لبخند و رفع مشکلات دندانی خود به این درمان روی می‌آورند. علاوه بر توجه به سن ارتودنسی، باید به آموزش نکات بهداشتی و مراقبتی به کودکان از سنین پایین بپردازیم. همچنین پس از ارتودنسی، کودکان باید بهداشت دهان و دندان را به‌خوبی رعایت کنند، زیرا براکت‌ها می‌توانند باعث گیر کردن مواد غذایی و افزایش خطر پوسیدگی شوند. همچنین به این نکته توجه کنید که گاهی پزشک ارتودنتیست در مواجهه با دندان شیری کودکانی که فک کوچکی دارند، گزینه کشیدن آن دندان را انتخاب می‌کند.

امروزه انواع روش‌ های درمانی با توجه به شرایط دندانی، بودجه، سلیقه و سبک زندگی فرد قابل انتخاب هستند. در این بخش به پرکاربردترین و موثرترین انواع ارتودنسی بزرگسالان می ‌پردازیم. اما آیا می ‌دانستید که حتی در بزرگسالی هم می ‌توانید به این خواسته ‌ها دست یابید؟ ارتودنسی، درمانی است که از دیرباز بیشتر با دوران کودکی و نوجوانی در ارتباط بوده است.

ارتودنسی بزرگسالان برای چه کسانی مناسب است؟

اگر به ارتودنسی فکر می‌کنید و نمی‌دانید از کجا شروع کنید، هیلیفا می‌تواند به شما کمک کند تا بهترین روش درمانی را برای وضعیت دندانی خود پیدا کنید. هیلیفا به‌عنوان یک منبع معتبر در زمینه زیبایی و سلامت، اطلاعات دقیق و مفیدی را درباره روش‌های ارتودنسی و جوانب مختلف آن ارائه می‌دهد. با توجه به اینکه هر فرد ویژگی‌های خاص خود را دارد، مشاوره با متخصصان از طریق منابع قابل اعتماد مانند هیلیفا می‌تواند شما را در انتخاب بهترین روش درمانی راهنمایی کند.

مسیر ارتودنسی با لبخند زیبا به پایان نمی‌رسد؛ بلکه آغاز مسئولیتی جدید است. استفاده صحیح و مستمر از ریتینر، رعایت رژیم غذایی مناسب، بهداشت دهان و دندان، و مراجعات منظم به دندانپزشک، از اصلی‌ترین عوامل حفظ نتایج درمان هستند. دندانپزشک متخصص ارتودنسی نه‌تنها وضعیت ریتینر را بررسی می‌کند، بلکه با تجربه خود می‌تواند نشانه‌های اولیه جابه‌جایی یا مشکلات احتمالی را زودتر از وقوع تشخیص دهد. اگر در جستجوی گزینه‌ای مطمئن در شرق تهران هستید، حتماً به تخصص و سابقه درمانی کلینیک توجه کنید. ارتودنسی ثابت یکی از رایج‌ترین روش‌های درمان است که در آن از براکت‌ها، سیم‌ها و بندها برای حرکت دادن دندان‌ها به موقعیت مناسب استفاده می‌شود.

دکتر مهدی فهیمی هنزائی متخصص ارتودنسی در تهران

درمان ارتودنسی برای همه سنین مفید و مؤثر است و در هر سنی می توان آن را انجام داد. با این حال، هرچه سریع تر درمان آغاز شود، نتایج مطلوب تری حاصل خواهد شد. در ادامه به بررسی زمان مناسب برای انجام ارتودنسی برای بزرگسالان خواهیم پرداخت و اطلاعات بیشتری در این زمینه ارائه می دهیم.

بریس‌های لینگوال (زبانی) در سطح داخلی دندان‌ها قرار می‌گیرند و از نمای بیرونی قابل مشاهده نیستند. این نوع بریس‌ها همان اثربخشی بریس‌های سنتی را دارند اما از نظر زیبایی جذاب‌تر هستند. مطالعات نشان داد که ۸۰٪ از بیماران استفاده‌کننده از بریس‌های لینگوال از ظاهر نامرئی آن‌ها رضایت دارند. پلاک نامرئی، یا به عبارت دیگر الاینر دندان عقل چیست؛ دلیل نهفتگی آن شفاف، نوعی از پلاک ‌های ارتودنسی است که به صورت شفاف و نامرئی روی دندان‌ ها قرار می ‌گیرد.

ارتودنسی برای بزرگسالان امکان پذیر است؟

در نتیجه استفاده از این دستگاه‌ها، مراقبت‌های بهداشت دهان و دندان و تمیزکردن آنها اهمیت بیشتری می‌یابد. به طور معمول کودکان بیشتر از هر قشر دیگری تحت درمان های ارتودنسی قرار می‌گیرند. به همین دلیل شاید اغلب افراد فکر می‌کنند ارتودنسی تنها مخصوص کودکان است. هر چند که این تصور تا حدودی درست است، اما بزرگسالان نیز به درمان های مختلف ارتودنسی نیاز دارند.

تمامی این موارد باعث طولانی‌تر شدن مدت زمان ارتودنسی ارتودنسی در سن ۵۰ سالگی یا بیشتر می‌شود و همچنین تعداد مراحل ارتودنسی بزرگسالان بالاتر می‌رود. یکی از مزایای اصلی بریس‌های سنتی، توانایی آن‌ها در اصلاح مشکلات پیچیده ارتودنسی از جمله اوربایت، آندربایت و شلوغی دندان‌ها است. این لوکوپلاکیا چیست؛ علل و درمان لکه های سفید روی لثه روش کنترل دقیق‌تری بر حرکت دندان‌ها نسبت به الاینرهای شفاف ارائه می‌دهد. با این حال، نیاز به تنظیمات مداوم توسط ارتودنتیست دارد و ممکن است در ابتدای درمان باعث ناراحتی شود. در کودکان، استخوان‌ های فک هنوز در حال رشد هستند و همین موضوع باعث می ‌شود حرکت دندان ‌ها ساده ‌تر و درمان کوتاه ‌تر باشد.

پروتز نیمه متحرک دندان

آشنایی با انواع پروتز دندان یکی از تقسیم بندی انواع پروتزها، تقسیم کردن آن‌ها به سه دسته اصلی متحرک، نیمه متحرک و پروتز ثابت است. ۱. پروتزهای متحرک پروتزهای متحرک، همانطور که از نامشان پیداست، پروتزهایی هستند که می‌توان آن ها را از دهان درآورد و دوباره در آن قرار داد. این نوع پروتزها معمولا […]نوشته پروتز نیمه متحرک دندان اولین بار در دندانپزشکی دکتر بنیانیان. پدیدار شد.

Posted: Tue, 06 May 2025 08:37:39 +0000 [source]

برخی بزرگسالان درگذشته به‌خاطر مشکلات دهان و دندانی، مجبور به کشیدن یک یا چند دندان خود شده‌اند. هزینه ارتودنسی برای بزرگسالان تحت تاثیر چندین عامل قرار می گیرد و نمی توان تنها بر اساس نوع دستگاه مورد استفاده، قیمت را مشخص کرد. عواملی مانند نوع بریس های به کار رفته، روش درمانی انتخابی، دستمزد دندان پزشک، محل انجام درمان، پیچیدگی وضعیت بیمار و تعداد جلسات درمانی می توانند تاثیر زیادی بر هزینه نهایی ارتودنسی داشته باشند. در بزرگسالان، ممکن است برای درمان مشکلات جدی‌تر مثل اوربایت‌های شدید، نیاز به جراحی یا کشیدن دندان باشد. همچنین، اگر دندانی کشیده شده باشد، جای خالی آن می‌تواند درمان را سخت‌تر کند و ممکن است به ایمپلنت یا پروتز نیاز باشد. علاوه بر این، بزرگسالان بیشتر از کودکان با خطر جذب ریشه دندان روبه‌رو هستند که می‌تواند باعث شل شدن دندان‌ها شود.

با ارتودنسی، این مشکلات به‌طور مؤثری برطرف می‌شوند و فرد از لبخندی جذاب‌تر برخوردار می‌شود. والدین اکنون نسبت به چند سال قبل بسیار آگاه تر هستند و کودکان خود را از سنین پایین برای پیشگیری یا اصلاح نامرتبی های دندانی و فکی به نزد متخصص ارتودنسی می برند. این موضوع بسیار مهمی است و باعث می شود که کودکان در آینده دندان هایشان مرتب باشد و از سلامتی دهان و دندان و افزایش اعتماد به نفس بهره ببرند. امیدواریم اکنون درک بهتری از بهترین سن برای انجام ارتودنسی داشته باشید و متوجه شوید که حتی اگر زمان ایده آل برای این درمان گذشته باشد، هنوز هم امکان دستیابی به لبخندی زیبا و سالم وجود دارد. با این حال، انتخاب زمان مناسب برای درمان ارتودنسی و برنامه ریزی صحیح می تواند روند درمان را ساده تر، مقرون به صرفه تر و کوتاه تر کند. اگر سوالی درباره سن مناسب یا محدودیت سنی برای ارتودنسی دارید، می توانید آن را از طریق ارسال دیدگاه با ما مطرح کنید و دکتر مهریزی در اولین فرصت به شما پاسخ خواهند داد.

۲ – ارتودنسی سرامیکی (براکت‌های همرنگ دندان)

هدف اصلی ما در کلینیک ارتودنسی دکتر مهدی فهیمی هنزائی این است که دندان‌های شما در انتهای درمان ردیف و کاملاً سالم بشوند. بنابراین مسواک زدن، نخ دندان کشیدن و توانایی استفاده از دهان شویه برای ما حائز اهمیت است. در گذشته شرایط ارتودنسی بزرگسالان به گونه‌ای بود که از یک سن بالاتر امکان درمان وجود نداشت.

کلینیک قیطریه

همچنین، برخی از دستگاه‌های متحرک ممکن است به لثه‌ها و دهان فشار بیاورند که می‌تواند موقتی باشد. برای کاهش ناراحتی‌ها، استفاده از مسکن‌های غیر نسخه‌ای و مراقبت‌های بهداشتی مناسب می‌تواند کمک‌کننده باشد. به طور کلی، درد ارتودنسی دندان در کودکان معمولاً جزئی است و پس از مدتی از شروع درمان کاهش می‌یابد. در این مقاله، به بررسی بهترین و حداکثر سن برای ارتودنسی دندان، اهمیت معاینه‌ی زودهنگام و امکان‌پذیری این درمان در سنین مختلف می‌پردازیم.

اگرچه مدت درمان مشابه بریس‌های سنتی است، اما مزیت نامرئی بودن آن‌ها، این روش را برای بسیاری از بیماران بزرگسال جذاب کرده است. بنابراین، اگر شما به دنبال بهبود سلامت دندان‌ ها و یک لبخند زیبا هستید، مشورت با یک متخصص ارتودنسی می ‌تواند گامی موثر در این مسیر باشد. ارتودنسی بزرگسالان امروزه به عنوان یک راهکار موثر شناخته می ‌شود تا به دندان ‌های سالم و یک لبخند جذاب دست یابید. در کشورهای اسکاندیناوی و آمریکای شمالی به علت بالا رفتن سطح امید به زندگی درمان‌های زیبایی نیز رواج بیشتری پیدا کرده‌اند.

    {
  • به طور معمول کودکان بیشتر از هر قشر دیگری تحت درمان های ارتودنسی قرار می‌گیرند.
  • |}
  • در این دوران استخوان‌های نوجوانان در حال رشد بوده، نرمی و انعطاف بیشتری دارند و به این دلیل بسیار راحت‌تر حرکت داده می‌شوند.
  • این درمان محدود به سن خاصی نیست و برای همۀ بزرگسالانی که از سلامت لثه و دندان برخوردارند، مناسب است.
  • یکی از مهم‌ترین بخش‌های مراقبت بعد از ارتودنسی، مراجعات منظم به دندانپزشک است.
  • {
  • در این مقاله قصد داریم به معرفی ناهنجاری‌های قابل درمان و مزایای ارتودنسی در بزرگسالان بپردازیم.
  • |}{
  • ارتودنسی شاخه‌ای از دندانپزشکی است که به تشخیص، پیشگیری و درمان ناهنجاری‌های دندانی و فکی می‌پردازد.
  • |}

پلاک متحرک با فنر Z برای اصلاح دندان ‌های قدامی که به دلیل فرسایش و ترکیدگی عقب هستند، استفاده می ‌شود. این پلاک حاوی فنرهای Z شکل است که با فشار و جابجایی منظم به دندان ‌ها فشار می ‌آورند. به این ترتیب، دندان ‌ها به سمت جلو حرکت کرده و در یک ردیف با دندان‌ های دیگر قرار می ‌گیرند. ناهماهنگی دندان‌ها باعث تسریع روند پوسیدگی و خراب شدن مینای دندان می‌شود.

قبل از انجام ارتودنسی باید تمام دندان‌های پوسیده ترمیم شوند و در نهایت تمام دندان‌ها جرم‌گیری کنید. این در حالی است که کودکان به سرعت از این مرحله عبور می‌کنند؛ چرا که نیازی به عصب کشی یا ترمیم‌های اساسی دندان‌ها ندارند. مطالعه‌ای که روی بیماران ارتودنسی مسن انجام شد، نشان داد که ۸۵٪ از آن‌ها از نتایج نهایی رضایت داشتند و کیفیت زندگی آن‌ها بهبود یافته بود. این امر نشان می‌دهد که سن نباید مانعی برای انجام ارتودنسی باشد، بلکه عوامل بهداشتی و رعایت توصیه‌های متخصص مهم‌تر هستند. از زمانی که در طی سال ‌ها گذشته تاکنون، تکنولوژی‌ ها و تکنیک‌ ها در حوزه‌ ارتودنسی دندان رشد چشمگیری داشته ‌اند، این علم تبدیل به یک فرصت جذاب برای بزرگسالان شده است.

به عبارت ساده‌تر، ارتودنسی به شما کمک می‌کند تا لبخندی زیباتر و دندان‌هایی صاف و مرتب داشته باشید. در کلینیک دندانپزشکی شبانه ‌روزی تاج، با بهره‌گیری از جدیدترین تکنولوژی‌ها و تیمی از متخصصان مجرب، مسیری سریع، مطمئن و حرفه‌ای برای رسیدن به لبخندی زیبا و سالم پیش روی شما است. خیر مشکلات مراتبط خونریزی لثه؛ علل و درمان آن با نامرتبی دندان ها و فکین در هر سنی توسط ارتودنتیست برطرف می شود. اینطور نیست که یک دکتر جدا برای کودکان و یک دکتر جدا برای بزرگسالان داشته باشیم. بهترین سن ارتودنسی معمولاً در دوران نوجوانی است، اما ارتودنسی در 15 سالگی، ارتودنسی در 18 سالگی، ارتودنسی در سن 20 سالگی، و حتی ارتودنسی در سن ۲۵ سالگی نیز می‌تواند نتایج خوبی به همراه داشته باشد.

Contact Us
دکتر نازی بنیانیان
Email:
Phone: +982188539720
میدان آرژانتین، خیابان احمد قصیر (بخارست)، خیابان ششم غربی ، پلاک ۲۲، واحد ۷
تهران, تهران, ایران
{

لیست بهترین متخصص ارتودنسی در شمال تهران (4 نفر از بهترین ها)

|}

در کودکان، چون دندان‌ها و فک هنوز در حال رشد هستند، درمان سریع‌تر و راحت‌تر انجام می‌شود. اما در بزرگسالان، چون استخوان‌ها و دندان‌ها محکم شده‌اند، تغییرات به زمان بیشتری نیاز دارند و مشکلاتی مانند عفونت لثه یا سختی خون‌رسانی ممکن است پیش آید. در کلینیک دندانپزشکی شبانه‌روزی تاج، با برخورداری از بورد تخصصی ارتودنسی و تیم حرفه‌ای، خدمات تخصصی ارتودنسی را با کیفیت بالا و قیمت‌های مناسب ارائه می‌دهیم. ما آماده‌ایم تا به شما کمک کنیم تا با ارتودنسی به بهترین نتایج برسید و لبخند زیبایی داشته باشید، هر زمان که به ما نیاز داشته باشید، ۲۴ ساعت شبانه‌روز در خدمت شما هستیم.

{

ارتودنسی بزرگسالان با ارتودنسی در کودکان تفاوت های زیادی دارد

|}

امروزه روش‌های متنوعی برای ارتودنسی بزرگسالان وجود دارد که هر کدام مزایای خاص خود را دارند. برخی از این روش‌ها شامل استفاده از براکت‌های فلزی، براکت‌های سرامیکی، و همچنین الاینرهای شفاف هستند. در میان این روش‌ها، استفاده از الاینرهای شفاف به‌ویژه در میان بزرگسالانی که نگران ظاهر خود هستند، بسیار محبوب شده است.

{

تاثیراتی که یک بالش روی سلامتی شما می گذارد

|}

درمان ارتودنسی برای بزرگسالان در هر سنی در صورتی که لثه‌ها و استخوان‌های فک سالم باشند، مؤثر خواهد بود. گزینه‌های مختلفی از جمله بریس‌های سنتی، الاینرهای شفاف و بریس‌های لینگوال در دسترس هستند که هرکدام مزایای خاص خود را دارند. بزرگسالان باید بر اساس نیازهای خود و توصیه متخصص، بهترین روش را انتخاب کنند. ارتودنسی برای بزرگسالان در سال‌های اخیر محبوبیت بیشتری پیدا کرده است زیرا افراد بیشتری به دنبال بهبود هم‌راستایی دندان‌ها و سلامت دهان خود هستند.

{

صفر تا ۱۰۰ ارتودنسی دندان: از مشاوره تا لبخند کامل

|}

برخلاف کودکان و نوجوانان که ارتودنسی برای هدایت رشد فک‌ها استفاده می‌شود در بزرگسالان این روش عمدتاً برای جابه‌جایی دندان‌ها و اصلاح ناهنجاری‌های موجود به کار می‌رود. در سنین کودکی و نوجوانی که فک‌ها و دندان‌ها هنوز در حال رشد هستند، ارتودنسی معمولاً راحت‌تر و سریع‌تر نتیجه می‌دهد. اما در بزرگسالان، اگرچه درمان‌های ارتودنسی همچنان موفقیت‌آمیز هستند، حرکت دندان‌ها ممکن است کندتر باشد زیرا استخوان‌ها دیگر در حال رشد نیستند. یکی از نکات کلیدی که بزرگسالان باید در نظر بگیرند، مدت زمان درمان است.

در ارتودنسی متحرک، دستگاه‌ ها (پلاک ‌ها) قابل درآوردن هستند و معمولا برای درمان ‌های ساده ‌تر یا در مراحل پایانی درمان استفاده می‌ شوند. این نوع ارتودنسی به فرد آزادی بیشتری می‌ دهد تا در زمان غذا خوردن یا مسواک زدن، دستگاه را خارج کند. البته کنترل آن نسبت به ارتودنسی ثابت کمتر است و نیاز به همکاری دقیق بیمار دارد.

ارتودنسی سرامیکی نیز یک نوع ارتودنسی ثابت است که در آن به جای براکت‌های فلزی، از براکت‌های سرامیکی استفاده می‌شود. براکت‌های سرامیکی ثابت، شفاف، زیبا و همرنگ با دندان‌های فرد است و انتخاب ‌ایده‌آل برای افرادی به شمار می‌رود که نمی‌خواهند براکت روی دندان‌هایشان مشخص باشد. استفاده از دهان‌شویه‌های حاوی فلوراید یا ترکیبات ضدباکتری به کاهش تجمع پلاک، تقویت مینای دندان و پیشگیری از التهاب لثه کمک می‌کند. همچنین، برای افرادی که از ریتینر ثابت استفاده می‌کنند، مسواک‌های بین‌دندانی یا مسواک‌های مخصوص ارتودنسی انتخابی عالی برای تمیز کردن نواحی دشوار و جلوگیری از تجمع مواد غذایی هستند.

پس از نصب دستگاه‌های ارتودنسی، مانند براکت‌های فلزی یا سرامیکی، کودک ممکن است برای چند روز احساس فشار و درد در دندان‌ها و لثه‌ها داشته باشد، به‌ویژه هنگام جویدن غذا یا حرکت دندان‌ها. مدت زمان درمان بسته به میزان پیچیدگی مشکلات دندانی و نوع بریس‌های استفاده شده متفاوت است. به طور کلی، سن ارتودنسی در بزرگسالان ممکن است بین 18 تا 36 ماه طول بکشد، اما این مدت زمان می‌تواند بسته به شرایط خاص فرد متفاوت باشد. با این حال، ارتودنسی در سن 30 سالگی، ارتودنسی در سن 40 سالگی و ارتودنسی در سن ۵۰ نیز امکان‌پذیر است. این سوال که آیا ارتودنسی محدودیت سنی دارد، بستگی به شرایط دندان‌ها و لثه‌ها دارد. ارتودنسی تا چند سالگی جواب میده؟ تا چند سالگی میشه ارتودنسی کرد؟ این موارد بیشتر به وضعیت سلامت دهان و دندان فرد بستگی دارد.

اینکه چه فاکتورهایی تعیین کننده سن مورد نیاز برای درمان ارتودنسی در افراد جامعه است در این مقاله مورد بحث می‌باشد. ارتودنسی بزرگسالان با کودکان و نوجوانان به دلیل نوع روند درمان و مقاومت دندان‌ها متفاوت است، اما غیرممکن نیست. با پیشرفت تکنولوژی، روش‌های متنوعی برای ارتودنسی در بزرگسالی به وجود آمده که شانس موفقیت را بسیار افزایش می‌دهند. ارتودنسی مزایای بی‌شماری دارد که هم به جنبه‌های زیبایی و هم به جنبه‌های عملکردی مربوط می‌شود. اولین و مهم‌ترین مزیت این درمان، بهبود ظاهر لبخند است که به‌طور مستقیم اعتمادبه‌نفس افراد را افزایش می‌دهد.

به‌طور متوسط، درمان بین ۱۲ تا ۲۴ ماه طول می‌کشد؛ اما روش‌های خاصی می‌توانند زمان درمان را کاهش بدهند. در ابتدای درمان، ممکن است کمی ناراحتی یا حساسیت در دندان‌ها احساس بشود؛ اما این حالت معمولاً موقتی است و با گذر زمان کاهش می‌یابد. متخصصان از ابزارها و تکنیک‌هایی استفاده می‌کنند که درمان را راحت‌تر کنند.

با هم‌تراز‌شدن دندان‌ها، فرد از لبخندی جذاب‌تر و هماهنگ‌تر برخوردار خواهد شد. قبل از شروع درمان، معمولاً ارتودنتیست شما بررسی دقیقی از دندان‌ها، فک‌ها و لثه‌ها انجام می‌دهد و بر اساس ارزیابی شخصی شما، یک برنامه درمانی مناسب برای شما تنظیم می‌کند. همچنین، در این سن، ممکن است نیاز به مراقبت‌های دندانپزشکی تکمیلی نیز وجود داشته باشد، مانند درمان عفونت‌ها یا گریوه دندانی.

هزینه ارتودنسی بزرگسالان بسته به چند عامل متغیر است و می‌تواند بین بیماران مختلف متفاوت باشد. عواملی مانند نوع روش درمان، مدت‌زمان موردنیاز برای درمان، پیچیدگی مشکل دندانی و تجربه متخصص ارتودنسی از مهم‌ترین عوامل مؤثر بر هزینه نهایی هستند. علاوه‌بر جنبه زیبایی، ارتودنسی می‌تواند مشکلات عملکردی نظیر جویدن ناصحیح یا فرسایش نامتناسب دندان‌ها را اصلاح کند. همچنین، دندان‌های کج و ناهماهنگ معمولاً تمیز‌کردن دشوارتری دارند که این موضوع خطر ابتلا به پوسیدگی و بیماری‌های لثه را افزایش می‌دهد.

مثلاً چون که در بزرگسالان، استخوان بین ریشه‌های دندان، محدود و ناکافی است، پس در نتیجه خون‌رسانی به‌درستی صورت نگرفته و احتمال بروز عفونت‌های لثه نیز بیشتر است. ارتودنسی یک روش مناسب برای بهبود فرم دندان‌ها و سلامت‌ها است که در همه‌ی گروه‌های سنی، استفاده از آن امکان پذیر است به گونه‌ای که بزرگسالان نیز میتوانند از آن استفاده کنند. برای ارتودنسی بزرگسالان روش‌های مختلفی وجود دارد مانند ارتودنسی فلزی، ارتودنسی لینگوال، ارتودنسی سرامیکی و ارتودنسی نامرئی، که هر کدام از اینها ویژگی‌های خاص خود را دارند. اما بهترین سن برای ارتودنسی بزرگسالان برای هر فرد متفاوت است زیرا باید وضعیت دندان‌ها، فک و لثه‌های آن را مورد بررسی قرار دهیم. به طور کلی، درمان ارتودنسی برای کودکان و نوجوانان معمولاً ۱.۵ تا ۲.۵ سال طول می‌کشد، در حالی که برای بزرگسالان ممکن است طولانی‌تر باشد.

علاوه بر بهبود سلامت دندان، ارتودنسی به بهبود زیبایی لبخند شما نیز کمک می ‌کند. دندان‌ های مرتب و همسان به لبخند شما جذابیت می‌ بخشند و افزایش اعتماد به نفس شما را به همراه دارند. این موضوع به ویژه برای بزرگسالان مهم است، زیرا یک لبخند جذاب می ‌تواند تاثیر مهمی بر روی زندگی اجتماعی و حرفه ‌ای شما داشته باشد. به علت زیاد شدن درمان‌های ایمپلنت و پروتز در افراد بزرگسال و مسن جامعه خیلی از اوقات برای فراهم گردیدن فضای کافی پروتزی، احتیاج به حرکت دادن دندان‌ها می‌باشد.

انتخاب یک ارتودنتیست باتجربه که در درمان ارتودنسی برای بزرگسالان تخصص دارد، برای موفقیت درمان ضروری است. این متخصصان با چالش‌هایی مانند تراکم استخوان، تحلیل لثه و ترمیم‌های دندانی قبلی آشنایی دارند و می‌توانند بهترین برنامه درمانی را ارائه دهند. به همین دلیل، همکاری بین ارتودنتیست و متخصص پریودنتولوژی (جراح لثه) می‌تواند برای بهینه‌سازی نتایج ضروری باشد. همچنین، بیمارانی که ایمپلنت دارند، باید توجه داشته باشند که دندان‌های ایمپلنت‌شده حرکت نمی‌کنند، بنابراین برنامه درمانی باید متناسب با شرایط آن‌ها تنظیم شود. برخلاف بریس‌های فلزی، این الاینرها فاقد براکت‌های تیز و سیم‌هایی هستند که می‌توانند لثه‌ها را تحریک کنند. علاوه بر این، بیماران می‌توانند هنگام غذا خوردن آن‌ها را بردارند و بدون محدودیت از وعده‌های غذایی خود لذت ببرند.

{بهداشت دهان و دندان|بیماری‌های دهان و دندان|درمان‌های دندانپزشکی عمومی|دندانپزشکی زیبایی|ایمپلنت دندان|ارتودنسی|پروتزهای دندانی|جراحی‌های دهان، فک و صورت|دندانپزشکی کودکان|هزینه‌ها و بیمه‌های دندانپزشکی|درد دندان و درمان‌های اورژانسی|سفید کردن دندان (بلیچینگ)|کامپوزیت ونیر و باندینگ|لمینت سرامیکی و لومینیرز|مراقبت‌های بعد از درمان‌های دندانپزشکی|تکنولوژی و نوآوری در دندانپزشکی|مواد دندانپزشکی|سلامت لثه و درمان بیماری‌های پریودنتال|بوی بد دهان (هالیتوزیس)|خشکی دهان (زروستومیا)|تاثیر تغذیه بر سلامت دهان و دندان|تاثیر سیگار و دخانیات بر دهان و دندان|دندانپزشکی و بیماری‌های سیستمیک|دندانپزشکی ورزشی و محافظ دهان|ترس از دندانپزشکی و روش‌های کنترل آن|دندان عقل|دندان‌های شیری و مراقبت از آنها|دندان‌های حساس و درمان آن|ترک خوردگی و شکستگی دندان|دندان قروچه (بروکسیزم) و درمان آن|انتخاب دندانپزشک و کلینیک مناسب|انواع تخصص‌های دندانپزشکی|تجهیزات و استانداردهای کلینیک دندانپزشکی|دندانپزشکی در دوران بارداری و شیردهی|دندانپزشکی برای سالمندان|بازسازی کامل دهان و فک|اصلاح لبخند لثه‌ای|درمان اختلالات مفصل گیجگاهی-فکی (TMJ/TMD)|تشخیص و درمان سرطان دهان|دندانپزشکی هولিস্টیک و طبیعی|سوالات متداول دندانپزشکی|واژه‌نامه اصطلاحات دندانپزشکی|نکات بهداشتی و پیشگیرانه|درمان‌های خانگی و سنتی|اخبار و مقالات جدید دندانپزشکی|معرفی برندهای ایمپلنت و مواد زیبایی|مقایسه روش‌های مختلف درمانی|راهنمای مراجعین|دندانپزشکی در سفر|پادکست و ویدئوهای آموزشی دندانپزشکی} https://drbonyanian.com/mag/
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد