همه چیز از همه جا

کمی اطلاعات برای زندگی

همه چیز از همه جا

کمی اطلاعات برای زندگی

پریودنتیست یا متخصص جراحی لثه و ایمپلنت کیست پریودنتیست کیست

بیماری‌های لثه از مشکلات شایع دهان و دندان هستند که در صورت عدم درمان می‌توانند به از دست دادن دندان‌ها و مشکلات جدی‌تر منجر شوند. پریودنتیکس با ارائه روش‌های مؤثر در پیشگیری و درمان این بیماری‌ها، به حفظ سلامت دهان و بهبود کیفیت زندگی افراد کمک می‌کند. پِریودانتیکس یا پارودُنسی یا پیرادَندانیک یا لثه‌پزشکی، یکی از تخصص‌های دندان‌پزشکی است که به تشخیص و درمان بیماری‌های بافت نرم و سخت (به جز دندان) در حفرهٔ دهان می‌پردازد. درمان بیماری‌های لثه، جراحی‌های محدود و میکروسکوپی دهانی، اعمال زیبایی، مهندسی بافت، بازسازی و پیوند استخوان و بافت نرم دهان و کاشت دندان (ایمپلنت) از کارهای تخصصی این رشته می‌باشند.

حتی بیمارانی که برنامه‌ای برای کاشت ایمپلنت دندان ندارند، ممکن است برای جلوگیری از تحلیل بیشتر استخوان فک، نیاز به پیوند استخوان داشته باشند. اگر استخوان فک به اندازه کافی از ماهیچه‌های صورت حمایت نکند، صورت زودتر پیر شده و ظاهری فرو رفته پیدا می‌کند. عدم رعایت بهداشت دهان و دندانعدم مسواک زدن منظم و استفاده نکردن از نخ دندان باعث تجمع باکتری‌ها در دهان شده و خطر بیماری‌های لثه را افزایش می‌دهد.

بیماری‌های پریودنتال (بیماری‌های لثه) ارتباط مستقیمی با سلامت دهان و دندان دارند. به التهاب و عفونتی که لثه و استخوان اطراف دندان را تحت‌تأثیر قرار می‌دهد، بیماری پریودنتال گفته می‌شود. بیماری پریودنتال پیشرفته (پریودنتیت) می‌تواند منجر به لق شدن دندان‌ها و ازدست‌دادن دائمی دندان‌ها بشود.

این جراحی از فرورفتگی بیشتر جلوگیری می کند، حساسیت دندان را کاهش می دهد و می تواند زیبایی لبخند شما را بهبود بخشد. پریودنتولوژیست‌ها متخصصانی هستند که خدمات گسترده‌ای در زمینه درمان‌های پریودنتال ارائه می‌دهند، از جمله اسکیلینگ و روت پلنینگ برای از بین بردن پلاک و جرم‌ها. آنها در انجام انواع جراحی‌ها برای حذف بافت‌های آسیب‌دیده یا آلوده و پاک‌سازی زخم‌ها از مواد زائد برای جلوگیری از عفونت تبحر دارند. پریودنتیست ها و متخصصان ایمپلنت فناوری پیشرفته را در عمل خود به کار می برند تا نتایج درمان را افزایش دهند. آن‌ها از تکنیک های تصویربرداری مانند توموگرافی کامپیوتری با پرتو مخروطی (CBCT) برای تشخیص دقیق و برنامه ریزی درمان استفاده می کنند. علاوه بر این، آن‌ها با آخرین تکنیک ها و پیشرفت ها در این زمینه به روز می شوند و اطمینان حاصل می کنند که بیماران موثرترین و کارآمدترین گزینه های درمانی موجود را دریافت می کنند.

پریودنتیکس یکی از شاخه‌های تخصصی دندانپزشکی است که به مطالعه، پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌های لثه و بافت‌های حمایتی اطراف دندان می‌پردازد. این تخصص به طور خاص روی ساختارهایی مانند لثه‌ها، رباط‌های پریودنتال و استخوان‌های اطراف دندان تمرکز دارد که از دندان‌ها پشتیبانی کرده و آن‌ها را در جای خود نگه می‌دارند. پریودنتیست (periodontist ) دندانپزشکی است موفق به دریافت مدت پریودنتولوژی شده و در پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری های پریودنتال تخصص دارد. این متخصصان در درمان بیماری هایی مانند بیماری لثه، تحلیل رفتن لثه و آبسه های پریودنتال متخصص هستند.

سیگار کشیدن باعث بوی بد دهان می‌شود، ایجاد رسوب روی دندان و لک شدن دندان، زبان و لثه‌ها می‌شود. دندان‌پزشکی که موفق به گذراندن دورهٔ تخصصی پریودانتیکس می‌شود به عنوان پریودنتیست (متخصص جراح لثه) شناخته می‌شود. بعد از درمان‌های پریودنتیکس، بسته به روش درمان، اقدامات مراقبتی خاصی نیاز است. به طور مثال ممکن است دچار حساسیت دندان شوید و دندانپزشک خمیردندان خاصی را برای شما تجویز کند. همچنین اگر جراحی پریونتال برای شما انجام شده باشد، ممکن است کمپرس سرد یا آنتی‌بیوتیک خاصی برای شما تجویز شود. وجود بیماریهای لثه ممکن بدون شک ایمپلنتهای کاشته شده را نیز تحت الشعاع قرار می دهد و موجب شکست درمان ایمپلنت می شود.

اما پریودنتیست ممکن است بخشی از استخوان ناحیه دیگر دهان را برای این پیوند بردارد. هنگامی‌که عفونت دندان یا ریشه به موقع درمان نشود، می‌تواند به استخوان فک آسیب برساند. با گذشت زمان، استخوان تحلیل رفته، نازک‌تر می‌شود و ظاهر چهره را نیز تغییر می‌دهد.

اعضای این انجمن شامل متخصصان، پریودنتیست‌ها، دندانپزشکان عمومی، دندان‌پزشکان بازسازی، آکادمی بالینی، بهداشت‌کاران دهان و دندان و بسیاری دیگر اند. خشکی دهان همچنان که در بالا شرح داده شد؛ روی پوسیدگی دندان و و تحلیل لثه تأثیر می‌گذارد. حالت مستی دمای بدن را بالا می‌برد که می‌تواند به افزایش مصرف نوشیدنی‌های قندی بینجامد. مصرف مکرر این نوشیدنی‌ها، مینای دندان را ضعیف می‌کند که نخستین گام پوسیدگی دندان است.

روش های تشخیصی و درمانی متخصصان پریودنتال

این مداخلات می تواند شامل روش هایی مانند پیوند لثه باشد که شامل برداشتن بافت از یک ناحیه و پیوند آن بر روی لثه های در حال عقب نشینی است. همچنین یکی دیگر از روش های جراحی، عمل کاهش عمل پاکِت پریودنتال است، که در آن پریودنتیست بافت لثه را به عقب تا می کند تا باکتری ها را از بین ببرد و ریشه های دندان را تمیز کند. در صورتی که التهاب لثه دارید و در زمان مسواک زدن خونریزی لثه را مشاهده کردید، همچنین در زمان خوردن و جویدن غذا احساس درد دارید حتما به متخصص پریودنتیست مراجعه کنید. همانطور که پیشتر اشاره شد بیماری های پریودنتال جدی است که فرد را بسیار آزار می دهد و حتی برای امور روزمره مثل غذا خوردن با مشکل جدی همراه می کند. از همین رو با مشاهده علائم مشکلات لثه و دندان به سرعت باید برای درمان اقدام کنید. خوشبختانه با رعایت بهداشت دهان و دندان و برخی اقدامات پیشگیرانه مثل جرم‌گیری منظم می‌توان از بیماری‌های لثه پیشگیری کرد و آن‌ها را در مراحل اولیه درمان کرد.

ذخیره نام، ایمیل و وبسایت من در مرورگر برای زمانی که دوباره دیدگاهی می‌نویسم.

پریودنتیست ها می توانند از طریق روش های مختلف درمانی (از جمله پیوند لثه)، این تحلیل را برطرف کنند. بیماری‌های پریودنتال در صورت پیشرفت و عدم درمان می‌توانند باعث از لق شدن و ازبین‌رفتن دندان شده و به استخوان فک آسیب بزنند. به‌طورکلی، بعد از ابتلا به عفونت و بیماری‌های لثه، باید مصرف غذاها، تنقلات و نوشیدنی‌های شیرین را کم کنید تا از تکثیر بیشتر باکتری‌های دهان جلوگیری کنید. اگر جراحی هم انجام داده باشید، معمولاً پزشک رژیم غذایی خاصی را به شما توصیه می‌کند. به طور مثال به شما گفته می‌شود که غذاهای نرم و ولرم بخورید و از خوردن غذاهای ترد، داغ و تند پرهیز کنید.

پریودنتیکس: روش‌های پیشگیری و درمان بیماری‌های لثه

توجه به بهداشت دهان و دندان، تغذیه مناسب و مراجعه منظم به دندانپزشک، کلید پیشگیری از این بیماری‌ها و حفظ لبخندی سالم است. بیماری‌های لثه از جمله مشکلات شایع دهان و دندان هستند که می‌توانند در صورت عدم درمان، به آسیب جدی به لثه‌ها و حتی از دست دادن دندان‌ها منجر شوند. این بیماری‌ها که اغلب ناشی از عفونت باکتریایی هستند، دلایل متعددی دارند و علائم آن‌ها در مراحل مختلف متفاوت است. شناخت علل و علائم بیماری‌های لثه برای پیشگیری و درمان به‌موقع بسیار مهم است. پریودنتیست ها دارای طیف گسترده ای از مهارت ها و تخصص ها در زمینه درمان لثه هستند.

در حرفه دندانپزشکی، پریودنتیست ها به عنوان استاد بافت سخت (دندان و استخوان) و بافت نرم (لثه، گونه و غیره) شناخته می شوند. قرار دادن یک ایمپلنت دندانی موفق نیاز به دانش گسترده ای از هر دو نوع بافت دارد. بنابراین، پریودنتیست‌ها مختصص بافت‌های اطراف دندان‌ها و کیست‌های مرتبط با دندان‌ها و لثه هستند و در تشخیص و درمان مشکلات این حوزه مهارت دارند. دندان قروچه چیست؟ | دلیل، خطرات و درمان براکسیسم اگر هر یک از این علائم را دارید، مهم است که در اسرع وقت به یک پریودنتیست مراجعه کنید. بیماری لثه یک بیماری پیشرونده است، به این معنی که اگر درمان نشود، بدتر خواهد شد. درمان زودهنگام می تواند از پیشرفت بیماری لثه جلوگیری کند و باعث مشکلات جدی شود.

پیرادندان مجموعه‌ای از بافت‌های نگهدارندهٔ دندان‌ها است که پیرامون آنها را دربرگرفته است و شامل لثه، استخوان آلوئولی، ساروجه و رِباط‌های پیرادندانی است. درصورتی که مشکل التهاب و خونریزی لثه ها را جدی نگیرید یا فرد درگیر بیماری های زمینه ای باشد می تواند خطر مرگ را برای فرد به همراه داشته باشد. LANAP (Laser-assisted new attachment procedure) یکی از روش‌ها کم تهاجمی حوزه پریودنتیکس است.

استفاده از نخ دندان به‌صورت روزانه نیز برای تمیز کردن فضاهای بین دندانی ضروری است، زیرا مسواک نمی‌تواند به این نواحی دسترسی داشته باشد. به طور کلی، پریودنتیکس نقش حیاتی در حفظ سلامت دهان و دندان دارد و از بروز مشکلات جدی‌تر مانند از دست دادن دندان جلوگیری می‌کند. مراجعه منظم به دندانپزشک و رعایت بهداشت دهان، کلید پیشگیری از نیاز به درمان‌های تخصصی پریودنتیکس است. یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های پریودنتیست یا متخصص ایمپلنت، تحصیلات و تخصص گسترده آن‌ها در رشته خود است. آن‌ها معمولاً یک برنامه سه ساله کارشناسی ارشد را در پریودنتیکس تکمیل می کنند که بر تشخیص، درمان و پیشگیری از بیماری های لثه و همچنین کاشت ایمپلنت های دندانی تمرکز دارد. در حوزه دندانپزشکی، چندین رشته تخصصی وجود دارد که بر جنبه های مختلف بهداشت دهان و دندان تمرکز دارند.

دیگری افزایش طول تاج دندان نامیده می شود که در آن آنها همان کار را انجام می دهند اما مقداری از استخوان را نیز برمی دارند تا سطح بیشتری از سطح دندان بالای خط لثه شما قرار گیرد. مراجعه منظم به پریودنتیست به‌ویژه برای افرادی که در معرض خطر بیشتری هستند، مانند افراد سیگاری، مبتلایان به دیابت یا کسانی که سابقه خانوادگی بیماری‌های لثه دارند، اهمیت بیشتری دارد. این معاینات به ارزیابی دقیق وضعیت لثه‌ها و ارائه راهکارهای مناسب برای مدیریت عوامل خطر کمک می‌کند. حفظ یک روال بهداشت دهان و دندان برای پیشگیری از بیماری های پریودنتال بسیار مهم است. حداقل دو بار در روز دندان های خود را مسواک بزنید، روزانه از نخ دندان استفاده کنید و از یک دهان شویه ضد میکروبی برای کمک به کاهش باکتری های موجود در دهان خود استفاده کنید. تحلیل رفتن لثه زمانی اتفاق می‌افتد که بافت لثه از دندان جدا شده و ریشه دندان ظاهر شود.

پیوند استخوان دندان

متخصصان پریودنتال ممکن است نمونه‌های پلاک را جمع‌آوری کنند و آزمایش‌های میکروبیولوژیکی را برای شناسایی باکتری‌های خاص درگیر در بیماری انجام دهند. هنگامی که دندانی به دلیل پوسیدگی، ضربه یا دلایل دیگر از دست می رود، پریودنتیست ها می توانند جراحی کاشت دندان را چه به صورت ایمپلنت دیجیتال و فوری را انجام دهند. ایمپلنت دندان یک راه حل محبوب و موثر برای جایگزینی دندان های از دست رفته است. این روش شامل قرار دادن یک ایمپلنت تیتانیوم در استخوان می باشد که به عنوان لنگر برای دندان مصنوعی عمل می کند. پریودنتیست ها در قرار دادن ایمپلنت های جراحی و ترمیم آن مهارت دارند تا نتایج عملکردی و زیبایی را به بیماران ارائه دهند.

تفاوت اصلی این است که SRP برای بی‌حس کردن لثه‌ها، به بی‌حسی موضعی نیاز دارد. بی‌حسی موضعی به متخصص پریودنتیست اجازه می‌دهد تا زیر خط لثه که باکتری‌های مضر پنهان شده‌اند را تمیز کند. همچنین سطوح ریشه دندان را صاف کرده تا از تجمع پلاک و باکتری جلوگیری کنند.

بیماری پریودنتال

دندانپزشکان عمومی می توانند درمان اساسی بیماری های پریودنتال مانند جرم گیری را ارائه دهند. با این حال، برای موارد پیشرفته‌تر یا روش‌های تخصصی‌تر، پریودنتیست متخصص توصیه‌شده برای مراجعه شما خواهد بود. در مواردی که درمان های غیرجراحی کافی نباشد، متخصص لثه ممکن است مداخلات جراحی را توصیه کنند.

این بیماری دومین مرحله از بیماری های لثه و پریودنتال است که در صورت عدم معالجه ژنژویت ایجاد خواهد شد. آیا تابحال به این فکر کرده اید که در صورت بروز مشکلی برای بافت لثه خود، باید به چه دندانپزشکی مراجعه کنیم؟ ما در چنین مواقعی باید به یک پریودنتیست یا متخصص لثه مراجعه می کنیم. این متخصصان درک عمیقی از سلامت بافت های نگهدارنده دندان داشته و بهترین سن برای شروع ارتودنسی دندان کودکان نقش مهمی در حفظ سلامت لثه های ما بازی می کنند. دندانپزشک و متخصص ایمپلنت (ایمپلنتولوژیست)، با بورد تخصصی جراحی دهان، فک و صورت، یکی از پیشگامان این حوزه در کشور است.

پریودنتیست یک متخصص دندانپزشکی است که در سلامت و درمان لثه ها و همچنین ساختارهایی که از دندان ها حمایت می کنند تخصص دارد. این دندانپزشکان متخصص تحت‌ آموزش های تکمیلی قرار می گیرند تا در پیشگیری، تشخیص و درمان مشکلات مربوط به لثه، به ویژه بیماری های پریودنتال، متخصص شوند. این افراد عمدتا در صورت بی توجهی به سلامت دهان و دندان بیش از سایرین به بیماری های لثه مبتلا می شوند. از همین رو لازم است در صورت مشاهده علائم مشکلات لثه در اسرع وقت به متخصص پریودنتیست مراجعه کنند. مراجعه به کلینیک های دندانپزشکی برای رفع و درمان مشکلات مربوط به دهان دندان اعم از انجام درمان های زیبایی مثل اصلاح طرح لبخند یا درمان های عمیق تر مثل جراحی لثه تجربه مشترک بسیاری از افراد است. اگر برای شما هم این سوال وجود دارد که پریودنتیکس چیست؟ میتوان گفت درمان های سنگین و تخصصی مثل پیوند استخوان را شامل می شود.

بازسازی بافت هدایت شده یا guided tissue regeneration (GTR) معمولاً هم‌زمان با پیوند استخوان انجام می‌شود. در این روش، یک غشای مصنوعی بین پیوند استخوان و لثه گذاشته می‌شود تا بافت نرم در ناحیه پیوند رشد نکند و استخوان فضای کافی برای رشد داشته باشد. گاهی اوقات وقتی دندان در نزدیکی خط لثه می‌شکند، فضای کافی برای قرار دادن روکش دندان وجود ندارد. هنگامی که این اتفاق می‌افتد، پریودنتیست می‌تواند چند میلی‌متر از لثه و بافت استخوان اطراف آن دندان را بردارد تا تاج به درستی جا بیفتد. تعداد دفعات مراجعه شما به یک متخصص لثه ممکن است بر اساس نیازهای فردی شما و توصیه های دندانپزشک عمومی متفاوت باشد.

در مراحل اولیه بیماری لثه، معمولاً روش‌های غیرجراحی مانند جرم‌گیری و تسطیح ریشه کافی است. جرم‌گیری شامل حذف پلاک و جرم‌های انباشته‌شده روی دندان‌ها و زیر خط لثه است. تسطیح ریشه نیز سطح ریشه دندان را صاف کرده و از تجمع باکتری‌ها جلوگیری می‌کند. این روش‌ها معمولاً همراه با بهبود عادات بهداشتی دهان و دندان بیمار انجام می‌شوند.

رشته پریودنتیکس همچنین شامل روش هایی مانند جرم گیری و پلانینگ ریشه، پیوند لثه، جراحی کاهش پاکت و ایمپلنت های دندانی است. به جز بیماری های لثه، اعمال زیبایی، مهندسی بافت، بازسازی و پیوند استخوان و بافت نرم دهان و ایمپلنت و جراحی های میکروسکوپی دهانی از امور تخصصی این رشته هستند. آن‌ها بر روی پیشگیری و درمان بیماری‌های پریودنتال که می‌توانند منجر به از دست دادن دندان شوند، تمرکز دارند و به بیماران کمک می‌کنند تا سلامت دهان و دندان خود را حفظ کنند. با توجه به مطالب بالا دریافتیم که بیماری لثه، التهاب لثه و بیماری پریودنتال همگی از مباحث مشترک علم پریودنتیکس هستند که برای توصیف عفونت لثه به کار می روند.

ایجاد تعادل در زندگی و استفاده از روش‌های مدیریت استرس می‌تواند به حفظ سلامت دهان کمک کند. جرم‌گیری حرفه‌ای و معاینات منظم دندانپزشکی، یکی دیگر از روش‌های مؤثر پیشگیری است. دندانپزشکان می‌توانند با برداشتن جرم‌های دندانی و بررسی وضعیت لثه‌ها، از شروع و پیشرفت بیماری‌های لثه جلوگیری کنند.

پریودنتیست ها آموزش های گسترده ای را در هر دوی این زمینه ها و بیشتر می بینند، از جمله سه سال آموزش اضافی فراتر از دانشکده دندانپزشکی. دندانپزشکان عمومی قادر به رسیدگی به برخی از مشکلات پریودنتال هستند، اما در مواقعی که شرایط جدی‌تر می‌شود، نیاز به مهارت‌های تخصصی پریودنتولوژی افزایش می‌یابد. افرادی که با بیماری‌های مزمن مرتبط با پریودنتال مواجه هستند نظیر دیابت، پوکی استخوان، بیماری‌های قلبی، مشکلات تنفسی، و برخی انواع سرطان، باید به پریودنتولوژیست مراجعه کنند. بر اساس گزارش انجمن دندانپزشکی آمریکا (ADA)، بین ۵۰ تا ۹۰ درصد از بزرگسالان آمریکایی بالای سی سال به نوعی از بیماری لثه مبتلا هستند.

Contact Us
دکتر بنیانیان
Email: info@drbonyanian.com
Phone: +982188539720
PCJ9+CHM District 6, Tehran, Tehran Province, Iran
Tehran, Iran, iran

پیوند لثه جایگزین بافت از دست رفته اطراف دندان می‌شود و سلامت کلی دهان را بهبود می‌بخشد. به طور کلی، مراجعه منظم به پریودنتیست، چه به منظور پیشگیری و چه درمان، بخش مهمی از برنامه مراقبت از دهان و دندان است. این کار نه تنها به حفظ لبخندی سالم و زیبا کمک می‌کند، بلکه از مشکلات جدی‌تر و هزینه‌های درمانی بالاتر در آینده جلوگیری می‌نماید.

به طور مشابه، در حالی که برخی از دندانپزشکان عمومی روش های کاشت دندان را انجام می دهند، بسیاری از آنها بیماران خود را برای موارد چالش برانگیز ایمپلنت نیز به پریودنتیست ارجاع می دهند. کیست همچنین یک اصطلاح پزشکی است و به یک متورم (تورم) یا توده مملو از مایع یا مواد غیر معمول که در بافت‌های بدن ایجاد می‌شود، اشاره دارد. کیست‌ها می‌توانند در هر بخشی از بدن ایجاد شوند، اما در زمینه پریودنتیستی، کیست‌ها معمولاً مرتبط با دندان‌ها و بافت‌های دهانی هستند.

این رشته همچنین به درمان‌هایی برای جایگزینی دندان‌های از دست رفته از طریق ایمپلنت‌های دندانی و بازسازی بافت‌های نرم و سخت اطراف دندان می‌پردازد. پریودنتیست یک تخصص است که به دندان‌پزشکان متخصص در تشخیص، پیشگیری، و درمان مشکلات مربوط به بافت‌های اطراف دندان‌ها و لثه اطلاق می‌شود. پریودنتیست‌ها به بررسی و درمان مشکلات ناشی از بیماری‌های لثه، ترک‌های لثه، عفونت‌های بافت‌های اطراف دندان، و سایر مشکلات مشابه می‌پردازند.

وی با بهره‌گیری از بهترین تجهیزات دندانپزشکی و روش‌های پزشکی پیشرفته، در درمان بیماری‌های لثه به شهرت و اعتبار فراوانی دست یافته است. فعالیت‌های وی در منطقه خیایان شریعتی ساها، نشان از تمرکز و تعهد وی به ارائه خدمات با کیفیت و به روز در زمینه درمان و پیشگیری از بیماری‌های لثه دارد. پریودنتیست ها از تکنیک های مختلفی برای درمان بیماری های لثه استفاده می کنند.

مراقبت‌های پس از درمان پریودنتیکس

برای اطلاع بیشتر درباره اینکه پریودنتیکس چیست؟ این مطلب را تا انتها مطالعه کنید. اگر بیماری پریودنتال خیلی پیشرفت کرده باشد و بافت سمنتوم و استخوان اطراف دندان را تحت‌تأثیر قرار داده باشد، جراحی برای درمان بیماری انجام می‌شود. جراحی لثه ممکن است برای تمیزکردن عمیق پلاک و جرم‌های زیر لثه انجام شود یا برای پیوندزدن لثه به قسمتی که لثه آسیب‌دیده است انجام شود. اگر بیماری به بافت استخوان آسیب‌زده باشد، باید جراحی پیوند استخوان هم انجام شود. بیماری لثه زمانی شروع می‌شود که باکتری در امتداد خط دندان و بین دندان قرار می‌گیرد. همان‌طور که این باکتری‌ها ضرب می‌شوند، سمومی تولید می‌کنند که باعث جدا شدن دندان ها یا احتمال از دست رفتن دندان‌ها بیشتر می شود.

در حالی که برای اکثر مسائل دهان و دندان مانند جرم‌گیری یا روت کانال به دندانپزشک عمومی مراجعه می‌شود، در صورت گسترش مشکلات به لثه‌ها، لازم است که به یک متخصص پریودنتولوژی مراجعه کنید. علاوه بر پیشگیری و درمان بیماری‌ها، مراجعه به پریودنتیست تأثیر مثبتی بر سلامت کلی بدن دارد. بیماری‌های لثه با مشکلات جدی مانند بیماری‌های قلبی، دیابت و عفونت‌های سیستمیک مرتبط هستند. بنابراین، مراقبت از سلامت لثه‌ها می‌تواند به بهبود سلامت عمومی فرد نیز کمک کند. پریودنتیست‌ها همچنین درمان‌های تخصصی مانند جرم‌گیری عمیق، تسطیح ریشه، جراحی لثه و بازسازی استخوان را ارائه می‌دهند که به کنترل و معکوس کردن اثرات بیماری‌های لثه کمک می‌کند.

محافظت از پریودنتال

تغییرات هورمونی در دوران بارداری و بلوغ و بیماری‌هایی مثل دیابت و ایدز و مصرف برخی داروها نیز از عوامل دیگری هستند که احتمال ابتلا به بیماری‌های لثه را بیشتر می‌کنند. با رعایت این نکات می‌توانید از سلامت لثه خود محافظت و از بروز بیماری‌های لثه جلوگیری کنید. اگر تحت بیهوشی عمومی هستید، پریودنتیست شما احتمالاً به شما توصیه می کند که از خوردن و نوشیدن به مدت هشت ساعت قبل از عمل خودداری کنید. اگر یک بیماری مزمن دارید، مانند دیابت یا فشار خون بالا، آنها شما را در طول عمل برای هرگونه عارضه مربوط به بیهوشی تحت نظر خواهند داشت. اکثر روش های پریودنتال را می توان به راحتی با استفاده از بی حسی موضعی انجام داد.

لیزر بافت سالم لثه را نگه می‌دارد و بافت آسیب‌دیده را مورد هدف قرار می‌دهد. بعد از اقدامات درمانی، دندانپزشک معمولاً توصیه‌های بهداشتی لازم را به شما می‌گوید. این اقدامات شامل تعداد دفعات و نحوه مسواک‌زدن، نوع مسواک مناسب، خمیردندان مناسب، نحوه صحیح استفاده از نخ دندان است. ممکن است دندانپزشک دهان‌شویه خاصی را هم به شما معرفی کند تا از آن استفاده کنید.

پیوند به بیرون

با این حال، مهم است که توجه داشته باشید که انها روش های جراحی هستند و برخی از خطرات مرتبط با انها وجود دارد. اگر مشکلی با لثه ها یا دندان های خود دارید، مهم است که یک پریودنتیست را ببینید. یک پریودنتیست می تواند مشکل شما را تشخیص دهد و درمان کند و به شما کمک کند تا لثه ها و دندان های خود را سالم نگه دارید. تغییرات هورمونیتغییرات هورمونی در دوران بارداری، بلوغ یا یائسگی می‌توانند لثه‌ها را حساس‌تر کرده و خطر التهاب و عفونت را افزایش دهند. پریودنتیست‌ها باید در کنار این رشته، تخصص جراحی دندان‌پزشکی (M.D.S) نیز دریافت کنند.

بی توجهی به این موضوع در کنار تحمل درد شدید، می تواند باعث از بین رفتن استخوان و حتی در مواردی لق شدن دندان ها شود. در این صورت اگر دیر هنگام به متخصص پریودنتیست مراجعه کنید چاره ای جز کشیدن دندان باقی نمی ماند. برای درمان بیماری‌های پریودنتال مجموعه از اقدامات لازم است که معمولاً شامل تمیزکردن تخصصی لثه و دندان، اصلاح سبک زندگی، مصرف آنتی‌بیوتیک و در موارد شدید جراحی است. استفاده از روش‌های پزشکی نوین و به روز، همواره از جمله اولویت‌های دکتر قادری در درمان بیماران خود بوده است. این مسئله نشان از تعهد و توجه وی به بهبود فرآیند درمان و سلامت بیماران دارد.

پریودنتیکس یا پریودانتیکس یکی از شاخه‌های تخصصی دندانپزشکی است که به تشخیص و درمان بیماری‌های لثه و بافت‌های نگهدارند دندان در استخوان فک (بیماری‌های پریودنتال) می‌پردازد. همین طور که در بالا ذکر کردیم، اگر تحت درمان ارتودنسی دندان هستید، ممکن است دندانپزشک شما برای بررسی سلامت لثه‌ ها و دندان‌ ها شما را به متخصص لثه ارجاع دهد. در طول درمان ارتودنسی، رعایت بهداشت دهان و دندان از اهمیت بالایی برخوردار است. زیرا براکت‌ها و سیم‌ها می‌توانند به تجمع جرم و پلاک و ایجاد بیماری‌های لثه منجر شوند.

گام به گام سلامتی دهان و دندان شما در کنار شما هستیم.

تنباکو می‌تواند به بافت‌های لثه آسیب برساند و به تورم و بیماری‌های پیرادندانی (پریودنتال) بینجامد. استفاده از این مواد همچنین می‌تواند با محدود کردن قابلیت مویینگی لثه‌ها روی آنچه استخوان را به بافت نرم دندان متصل می‌کند تأثیر منفی بگذارد و به از دست رفتن دندان بینجامد. اگر این بیماری‌ها درمان نشوند، به تخریب لثه و استخوان‌های نگهدارندهٔ دندان و از دست رفتن دندان می‌انجامند. در برخی مقالات، تأثیر منفی این بیماری بر سایر شرایط سیستمیک همانند دیابت تأیید شده است. عفونت لثه که به نام پریودنتیت نیز شناخته می شود، یک عفونت باکتریایی است که لثه ها را تحت تاثیر قرار می دهد و در صورت عدم درمان می تواند منجر به از دست دادن دندان شود.

آن‌ها علاوه بر مهارت‌های تخصصی در درمان بیماری‌های پریودنتال، در اجرای روش‌های زیبایی پریودنتال و ترمیم‌هایی که به بهبود عملکرد و ظاهر دندان‌ها کمک می‌کنند، آموزش دیده‌اند. برای بیمارانی که دچار تحلیل استخوان فک شده‌اند، روش‌هایی مانند بازسازی استخوان نیز وجود دارد. در این روش، از مواد بازسازی‌کننده استخوان برای تحریک رشد استخوان جدید و تقویت فک استفاده می‌شود. این روش به حفظ دندان‌های طبیعی و بهبود شرایط برای کاشت ایمپلنت دندان کمک می‌کند. استرس می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و خطر بیماری‌های لثه را افزایش دهد.

اگر بیماری لثه پیشرفته باشد و پلاک و تارتار تا روی ریشه دندان نفوذ کرده باشد و بافت سمنتوم را تحت‌تأثیر قرار داده باشد، باید لثه عمیق‌تر و به روش روت پلنینگ تمیز شود. به طور مثال استعمال دخانیات یکی از عوامل مؤثر در ابتلا به بیماری‌های لثه است. چرا که تنباکو جریان خون لثه‌ها را کاهش می‌دهد آن‌ها را مستعد ابتلا به بیماری‌های لثه می‌کند. همچنین زیاده‌روی در خوردن غذاهای حاوی نشاسته و شیرینیجات احتمال تجمع پلاک در اطراف دندان‌ها را بیشتر می‌کند. در بیشتر موارد بیماری پریودنتال با رعایت‌نکردن صحیح بهداشت دهان و دندان و تجمع پلاک دندان شروع می‌شود. زمانی که غذاهای حاوی قند مثل شیرینیجات و نوشابه می‌خورید، باکتری‌های موجود درهان، از این قندها استفاده می‌کنند و علاوه بر تکثیرشدن، مواد اسیدی تولید می‌کنند.

{

افزایش طول تاج

|}

لیزر درمانی کم تهاجمی است، بهبودی را افزایش می دهد و در برخی موارد نیاز به درمان جراحی را کاهش می دهد. متخصصان پریودنتال معاینه جامعی از دندان ها، لثه ها و بافت های دهان بیمار انجام می دهند. آن‌ها همچنین عمق پاکت های لثه را ارزیابی می کنند و تحلیل لثه را برای تعیین میزان بیماری اندازه گیری می کنند.

همچنین بر اساس آنچه در سایت mayoclinic منتشر شده است، باکتری‌های ایجادکننده پریودنتیت می‌توانند از طریق لثه وارد جریان خون بشوند و دیگر ارگان‌های بدن را نیز تحت‌تأثیر قرار دهند. به طور مثال بیماری پریودنتیت با آرتریت روماتوئید، بیماری عروق کرونری، بیماری‌ها تنفسی، زایمان زودرس و مشکل کنترل قند خون در بیماری دیابت مرتبط است. به همین دلیل بیماری‌های پریودنتال باید به‌موقع تشخیص داده شوند و به‌صورت تخصصی درمان شوند تا بروز مشکلات جدی‌تری پیشگیری شود. کاشت ایمپلنت دندان یک روش جراحی است و سه سال تحصیل اضافی که پریودنتیست ها فراتر از دانشکده دندانپزشکی دریافت می کنند شامل آموزش های عمیق جراحی است که اکثر دندانپزشکان عمومی دریافت نمی کنند.

    {
  • در صورتی که مبتلا به بیماری لثه شدید باید در اسرع وقت برای درمان به متخصص مراجعه کنید.
  • |}
  • به همین دلیل باید استرس و اضطراب خود را مدیریت کرده و تاحدامکان از استعمال دخانیات پرهیز کنید.
  • در حالی که در حال نقاهت هستید، در صورت داشتن هر گونه سوال یا نگرانی با دندانپزشک خود تماس بگیرید.
  • {
  • بازسازی بافت هدایت شده یا guided tissue regeneration (GTR) معمولاً هم‌زمان با پیوند استخوان انجام می‌شود.
  • |}{
  • ممکن است پاکت‌ها شروع به جمع‌آوری باکتری‌های بیشتری کنند، دندان‌های شما لق شوند و حتی ممکن است دندان‌هایتان بیفتند.
  • |}
  • درمان پریودنتال با کمک لیزر یک روش درمانی نوآورانه است که از لیزر دندان برای هدف قرار دادن و از بین بردن باکتری ها و بافت های عفونی و در عین حال حفظ بافت لثه سالم استفاده می کند.

هرچه تارتار مدت طولانی‌تری در اطراف دندان باقی بماند، آسیب بیشتری ایجاد می‌کند. این پلاک‌ها می‌توانند باعث التهاب لثه و ژنژیویت (بیماری پریودنتال خفیف) بشوند. این التهاب در صورت عدم درمان و پیشرفت می‌تواند به پریودنتیت (بیماری پریودنتال پیشرفته) تبدیل شود. در این حالت، لثه دچار عفونت عمیق شده و استخوان اطراف دندان را هم تحت تأثیر قرار می‎دهد.

{

علت بیماری‌های پریودنتال چیست؟

|}

وقتی صحبت از سلامت دهان و دندان می شود، انتخاب دندانپزشک مناسب ضروری است. در میان بسیاری از متخصصان موجود، پریودنتیست ها و متخصصان ایمپلنت نقش مهمی در حفظ سلامت لثه ها، درمان بیماری های لثه و ارائه جراحی های ایمپلنت دندان ایفا می کنند. در این قسمت از مقاله، ویژگی‌های را که باعث می‌شود پریودنتیست یا متخصص ایمپلنت بسیار ماهر و قابل اعتماد باشد را بررسی خواهیم کرد. پریودنتیست بیماری‌های پریودنتال را تشخیص می‌دهد و آن‌ها را با جدیدترین روش‌ها درمان می‌کند. همچنین کاشت ایمپلنت، جرم‌گیری و روت پلنینگ، پیوند استخوان، جراحی‌های درمانی و زیبایی لثه و دهان و مهندسی بافت از کارهایی هستند که پریودنتیست به‌صورت تخصصی آن‌ها را انجام می‌دهد. در طول عمل پیوند لثه، پریودنتیست بافتی را به ناحیه‌ای که لثه‌ها نازک هستند، اضافه می‌کند.

وی با استفاده از تجربیات خود، به بهبود کیفیت خدمات درمانی و افزایش اعتماد بیماران خود اهتمام دارد. به طور خلاصه می توان گفت در صورتی که نیازمند پیوند استخوان، برداشتن بافت نرم و پاکت های عمیق عفونی، ایمپلنت و مواردی از این دست باشید باید به متخصص پریودنتیست مراجعه کنید. دندانپزشک از شما می‌خواهد که بهداشت دهان و دندان را رعایت کنید و عادت‌ها ناسالم مثل مصرف دخانیات یا خوردن شیرینیجات را ترک کنید. سپس دندان‌ها، خط لثه و بافت سمنتوم باید به صورت تخصصی تمیز شوند تا پلاک‌های دندان و تارتار از بین بروند. ✓ برخی از دلایل اصلی تحلیل رفتن لثه از بیماری پریودنتال، مسواک زدن بیش از حد سخت، تروما ناشی از آسیب یا تصادف، دندان مصنوعی نامناسب، ژنتیک و استفاده از محصولات تنباکو است. برای مسائل مسواک زدن، متخصص دندانپزشک شما می تواند به شما نحوه مسواک زدن بدون آسیب بیشتر را نشان دهد.

بیماری‌های لثه اگر به‌موقع درمان نشوند، می‌توانند به عفونت‌های شدیدتر، تحلیل استخوان فک و حتی از دست دادن دندان‌ها منجر شوند. تشخیص به‌موقع و درمان زودهنگام می‌تواند از پیشرفت بیماری جلوگیری کرده و سلامت دهان و دندان را بهبود بخشد. پریودنتیست یک رشته تخصصی از دندانپزشکی است که متخصص در تشخیص و درمان بیماری لثه است. بیماری لثه یک عفونت جدی لثه است که در صورت عدم درمان می تواند منجر به از دست دادن دندان شود. پریودنتیست ها از تکنیک های مختلفی برای درمان بیماری های لثه استفاده می کنند، از جمله انواع جراحی بافت نرم و تجویز دارو.

{خدمات دندانپزشکی |دندانپزشکی زیبایی |دندانپزشکی کودکان |بهداشت دهان و دندان |پرسش‌های متداول بیماران |مطالب آموزشی و علمی |اخبار و نوآوری‌های دندانپزشکی |تجربیات بیماران و داستان‌های موفقیت |ترس از دندانپزشکی و راه‌حل‌ها |تغذیه و سلامت دندان |پیشگیری از بیماری‌های دهان و دندان |مراقبت‌های بعد از درمان |مشکلات شایع دندان و درمان آن‌ها |نکات بهداشتی برای دوران بارداری |دندانپزشکی در سالمندان |دندانپزشکی اضطراری |تکنولوژی‌های نوین در دندانپزشکی} https://drbonyanian.com/mag/
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد